Idé och utveckling - runt scen, media och event.

 

 

 

 

Kreativ Partner

                  - Håkan Bäck 

 

Scen - Media - Event.

Manus - Produktion - Skådespelare - Regi.

Föreläsningar - Retorik - Bild.

 

 

Linköping - Östergötland

 

 

Håkan Bäck - Regi, Skådespeleri & Produktion.
Håkan är född och uppvuxen i Linköping. Under årens lopp har han skrivit, regisserat, producerat och medverkat i en mängd teaterprojekt.

 

Han har med stor framgång, funnits med runt produktionerna på Sjöbergska Friluftsteatern, där han verkat som producent, regi och skådespelare. Dessa sommarproduktioner är Sveriges största återkommande barn och familjeteaterteaterprojekt under bar himmel, med mellan 10 till 15 tusen besökare årligen!

Förutom de flesta lokala scener har han också spelat i; Pistolteatern i Stockholm, Atalante i Göteborg, samt Tojehusmuseets i Köpenhamn. Med den kritikerrosade kammarspelat Giganternas brunn, av Klas Östergren - medverkade han också vid den internationella teaterfestivalen Exit.

 

Han har dessutom hunnit med ett par hundra föreställningar tillsammans med Östgötamusiken. Han har haft titelroller som Robin Hood och Karlsson på taket.


Håkan har också medverkat i olika film- och TV-projekt, allt från reklam till drama. Han samarbetar med flera olika Eventbolag och fotobyråer där olika skådespelarinsattser och modeller efterfrågas.

 

Håkan har även under många år verkat som presentatör och konferencier bl.a. för den stora Ridsportsgalan i Östergötland, som hålls i Linköpings Konsert & Kongress.

 

 

Manus & Regi.
Som manusförfattare har han förutom ett stort antal revy och kuplettexter, skrivet farsen;Nu är det klippt samt Håll i hatten. Barnteaterproduktionerna; Pettson & Findusoch Pettson & Findus firar Jul, samt ungdomsföreställningarna Ligan, samt Ligan 2.

 

Håkan stod bakom manus och regi för friluftsteaterns scen i Gamla Linköping med produktionerna; Lasse Majas Detektivbyrå. -08,Pettson & Findus -01 & -06 samt; Dr Knyppels hemlighet -00 .

 

Han har därtill svarat för regin till produktionerna; 5 myror är fler en 4 elefanter, Ronja Rövardotter, Sunes sommartorp , Emil i Lönneberga, Kamomilla stad, Djuren i Hackebackeskogen,  samt Rasmus på luffen på samma scen.

 

Han var en av initiativtagarna och svarade för regin till succéuppsättningen av Hemsöbornaav August Strindberg som spelades på Landeryds Hembygdspark somrarna 2005, 2006 & 2008.

 

Ett antal kortare barnteatermanus är han därutöver också pappa till. Han står bakom många av de farser som under många år spelats på Sagateatern i centrala Linköping, senast som Regissör/Producent för den framgångsrika farsen Bubbel Trubbel, som gick hem både hos kritiker som till en stor och månghövdad publik.

 

Efter 8 års idel farsproducerande valde Håkan att istället återgå och satsa på musikteaterproduktion för att finna glädje och lust i skapandet. Revyer och musikaler av allahanda sort med lokal anknytning och prägel. Spännande och gränsöverskridande ensembler i ålder och erfarenhet har borgat för nya medgångar.

2008 – ”Vilken soppa” – Musikalisk soppteaterrevy.

2009 - Galenskaparnas musikteatersuccé ”Stinsen Brinner”. 

2010 - Hasse o Tages succérevy ”Gula Hund”, med många humorklassiska nummer och mycket sång och musik.

2011 - Nyårsrevy "Strålande Tider"

2012 - Nyårsrevy "Gyllene Knorren"

2013 - Nyårsrevy "Fullt Sprut"

 

 

Övrigt.
Håkan har tillsammans med Kulturskolan i Linköping stått för flertalet barn och Lucia föreställningar genom åren, bl.a. Robin Hood, Fantomen, Ali i Öknen, Robinson Crusoe och musikalen SPÅR. Han har där stått för ramhistoria, regi och skådespeleri.

 

Han startade upp Kulturskolans, Globengruppens och NBV´s teaterutbildningar. Han är invald som medlem i sällskapet Shownarrarna och har också arbetat pedagogiskt som teaterlärare på Lunnevads FHSK.

 

 

 

 

  • Håkan tilldelades Linköpings kommuns kulturpris 2005
  • Vid tre tillfällen erhållit statyetten "Narren" som är Sällskapets Shownarrarnas högsta utmärkelse för scenisk prestation.
  • Bifrostordens KulturStipendium 2011.


Under de senaste åren har det blivit mest att skriva och regissera. Han är en vital teaterentreprenör som på frilansbasis verkar för; roligare teater helt enkelt.

 


 

Senaste större produktioner:

Nyårsrevyn "Fullt Sprut" i Globenteatern - produktion, regi, och skådespelare

 

2014 regisserade och producerade han den mycket uppskattade uppsättningen av "Från A till Ö"  på Friluftsteatern i Gamla Linköping.

 

Succérevyn Gula Hundi Globenteatern i Linköping 2010 - produktion, regi, och skådespelare.

 

2010 svarade han för regi och höll i produktionen av "5 myror är fler än 4 elefanter" på samma scen.

 


Håkan är just nu aktuell för:

 

- I Gevääär! - Caférevy med klassiska revypärlor från beredskapsåren.

Serverade med kaffe, bulle och kaka under en akt.

Mer info

 

samt;

 

Nyårsrevyn 2014

Ytterligare en nyårskrönika - när årets alla händelser ska bearbetas och skrattas åt... December på Globenteatern i Linköping.

Mer info

 


Håkan ansvarar för Globengruppen´s aktiviteter med stor kursverksamhet för barn och ungdomar samt flertalet ensembler. Se Globengruppen för mer information om den verksamheten och produktioner.

 


 Håkan är en flitig man, det enda epitetet man som

konstnär har rätt att berömma sig själv över.

 

 

 

Scen

  Media

    Event

& mer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--

Sjöbergska Friluftsteatern

 

Globenteatern

 

--

Globengruppen &

Gamla Linköpings Ensemblen

 

Kurser / Skådespelarträning

--

 

Aktuellaprojekt

 

Tidigareprojekt

 

Manus

 

Om Håkan

 

Kontakt

 

Hem